EUROTRAINING SOLUTION S.R.L. este Partener al contractului POSDRU/110/5.2/G/86759 încheiat cu AMPOSDRU pentru implementarea proiectului “Acces la informare, calificare si consiliere pentru resursele umane din mediul rural“.
Valoarea proiectului este de 2115683 lei din care asistența financiară nerambursabilă: 2009899 lei
Durata proiectului: 22 luni cu începere de la data de 01.01.2012
Proiectul se încadrează în Domeniul major de intervenție 5.2 “Promovarea sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane şi ocuparea forţei de muncă“.
Parteneriatul Proiectului:
Beneficiar: S.C. EXCELENT S.R.L.
Parteneri:
S.C. EUROTRAINING SOLUTION S.R.L.
COMUNA BABA ANA
COMUNA DUMBRĂVEȘTI
OBIECTIVELE PROIECTULUI
Obiectivul general (principal) al proiectului:
Implementarea de acțiuni integrate de formare, informare, consiliere și mediere pentru grupul țintă, pentru creșterea șanselor de integrare pe piața muncii din domenii non-agricole și a ameliorării nivelului de trai al persoanelor vizate.
Pe termen scurt implementarea asigură:
- accesul la programe de calificare și formare de competențe în TIC, competențe antreprenoriale, engleză, calificări (tractorist, operator rețele de calculatoare, lăcătuș mecanic) pentru 350 de persoane
- medierea în vederea angajării pentru 30 persoane din grupul ținta (din care angajate minimum 18)
- diseminarea bunelor practici pentru convergența strategiilor de dezvoltare locală cu tendințele economice și ale pieței muncii, precum
- promovarea unui stil de viață sănătos și înțelegerea oportunităților de angajare și antreprenoriale din zona vizată.
Proiectul contribuie la scăderea ponderii populației din agricultura de subzistentă, șomeri sau inactivi prin creșterea gradului de inserție a grupului țintă, creșterea disponibilității pentru continuarea educației sau pentru formare, la abordarea unui stil de viața mai sănătos și la mai buna cunoaștere și aplicare a opțiunilor antreprenoriale. În plus, prin implicarea și instruirea în proiect a 10 agenți de dezvoltare în mediul rural, se asigură și sustenabilitatea inițiativei.
Proiectul produce efecte benefice pe termen lung și în comunitățile de proveniență ale grupului ținta, atât prin intermediul activităților de conștientizare implementate, cât și în mod direct deoarece grupul țintă va deveni un vector de schimbare prin comunicarea directă, fiind diseminate atât informațiile dobândite în cadrul proiectului, cât și necesitatea și importanța educației, a renunțării la statutul de agricultor de subzistență în favoarea celui de angajat calificat sau antreprenor.
Obiective specifice:
- Îmbunătățirea competentelor si cunoștințelor necesare pe piața muncii pentru grupul țintă, prin accesul la programe de calificare dar și de dobândire de competențe suplimentare (TIC, limba engleză, competențe antreprenoriale).
- Facilitarea integrării grupului țintă pe piața muncii prin accesul acestuia la servicii de informare și consiliere profesionala si de mediere.
- Creșterea gradului de cunoaștere și de înțelegere a realităților locale în vederea ameliorării acțiunilor de intervenție pentru creșterea nivelului de trai, al gradului de ocupare și pentru reducerea ponderii populației șomere sau implicate în agricultura de subzistență.